Μπουτονιέρα με άνθη

Μπουτονιέρα με άνθη

Απόλυτο αξεσουάρ για τους απανταχού bon viveur με απόλυτη αποδοχή της δεκαετία του ’30 όταν οι κύριοι της εποχής δεν το αποχωρίζονταν σε καμία επίσημη και μη έξοδο τους. Παρ’ όλα αυτά πολλές είναι και οι ιστορικές αναφορές για το μικρό αυτό μπουκετάκι στο πέτο του κουστουμιού.
Ενδεικτικά,
*2000 π.Χ. κεντρικό Μεξικό: οι μπουτονιέρες δήλωναν το αθλητικό φρόνημα του ιδιοκτήτη τους.   
*«Ο Πόλεμος των Ρόδων». Λονδίνο: οι Οίκοι Lancaster και York  βρίσκονται σε διαμάχη για την διαδοχή στον θρόνο. Ο ένας υιοθετεί ως έμβλημα το κόκκινο τριαντάφυλλο και ο άλλος το λευκό. Οι υποστηρικτές έκαστης πλευράς στολίζει ανάλογα το σακάκι του.
*Τέλη του 19ου αίωνα. Μόδα: τάση αποτελούν οι κάπες (με τους διπλωμένους γιακάδες) οι οποίες άφηναν σε κοινή θέα την μπουτονιέρα.
Pocket guide
*Τα «καλά» σακάκια έχουν ειδική θέση για την μπουτονιέρα. Αλλά, επειδή ζούμε και στην εποχή της απλοποίησης, η μπουτονιέρες-καρφίτσες είναι ευρέως αποδεκτές!
*Το μέγεθος μετράει και εδώ. Προτιμήστε μια διακριτική σύνθεση που δεν θα σας εκπλήξει δυσάρεστα όταν θα ξεφυλλίζετε τις φωτογραφίες του γάμου σας.
*Η λογική φούστα-μπλούζα ανήκει μάλλον στα ’90s. Κοινώς, δεν είναι απαραίτητο να είστε ασορτί με την ανθοδέσμη της νύφης. Η «σχέση» σας μπορεί να δηλωθεί με συγγενείς αποχρώσεις στα άνθη ή ταύτιση ποικιλίας.
*Μπορεί με τον κουμπάρο να είστε κολλητοί, αλλά δεν σημαίνει ο,τι θα φοράτε και την ίδια μπουτονιέρα.
*Poche και μπουτονιέρα ίσως να είναι λίγο υπερβολή αλλά όχι απαγορευτική συνύπαρξη. Φροντίστε να υπάρχει, έστω, χρωματική συμφωνία και… διακριτική παρουσία εκατέρωθεν.
*Μην ξεχαστείτε! Η μπουτονιέρα πάει στα αριστερά….Στην πλευρά της καρδιάς.